Hei!

Jeg har en skikkelig god middagsrett å anbefale, dersom du ønsker en kjøttfri-dag. Jeg kan garantere at du blir like mett og god som etter en kylling-middag. Noen ganger er det jo vanskelig å finne ut hva en skal ha til middag, og det blir ofte det samme uke til uke. Men nå skal jeg anbefale dere noe som er sykt godt, enkelt og sunt: og litt annerledes.

Fylte squash med tilbehør sto på menyen i går, da jeg fikk partner in crime på besøk. Ved siden av de fylte squashene serverte jeg søtpotet «fries» og stekt kål-blanding (ferdigpose fra meny…) med rødbeter. Trinnvis vil jeg vise dere veien til middagen DU bør prøve!

Trinn 1: hul ut squashen og spar på «innmaten»
c8d3f7db-4175-4491-a70d-89d9d421964eTrinn 2: stek innmaten sammen med tomat, løk, olje, salt + pepper. Stekes til løken er gyllen.
a3179423-d11d-4590-bada-3083ca8d4eb080c07cd4-8d25-4c3f-bedf-f6f2ba5a1137

Trinn 3: imens du steker grønnsakene i panna, kan du sette søtpoteter kuttet i tynne flak, marinert med olje+salt+pepper inn i ovnen på 250 grader. Disse tar litt tid.

Trinn 4: fyll de uthulede squashene med grønnsakene i panna, og strø ost på toppen.
f492d642-8c75-48a2-9d8a-b4f6e027768dc398a124-f284-4378-ba1e-a703f0db608f

Trinn 5: sett inn squashen med søtpotetene. Det er viktig å «røre» i søtpotetene underveis. Dette skal stå til osten er godt smeltet, med litt brun «skorpe».

Trinn 6: stek kål/rødbete-blandingen, til det i ovnen er klart. Vipps! Så har du en deilig, mettende og vegetar-middag.
160a29ab-d595-43ce-8d4d-e73c7381ca82

Og violá! Så har du en helt rå middag klar.
79a33e37-750c-411d-a1fe-bc07625e6b6409c7f113-d983-423c-9043-8587dba54ac3

God lørdag!

Xx