Hei!

Nå er det starten på uken, og snart slutten av oktober! Er det ikke helt sykt hvor fort tiden går? Har noen halloween-kostymet klart? Helgen har for min del vært innholdsrik, festglad og gøy her «hjemme» i hovedstaden.

Men la oss ta et tilbakeblikk på uken som var, og gå igjennom noen digge retter. Det har seg nemlig sånn at nå for tiden, når jeg bor hjemme og får alt home-made: så nyter jeg litt ekstra godt av dette. For er det egentlig noe som er bedre enn mat laget helt fra bunn?

Neppe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yoghurt, hjemmelaget granola, blåbær og cottage-cheese.
Hjemmelaget granola er laget av:
(Inspirert av «Berits Frokostblanding»)
1 dl. hasselnøtter
1 dl. valnøtter
1 dl. mandler
Dette skal hakkes
1 dl. hakka linfrø
1 dl. solsikkekjerner
1 dl. gresskarkjerner
1 dl. sesamfrø
7 dl. små havregryn

1 dl. honning
1/2 dl. olivenolje
1 ts. kanel
Dette skal varmes og blandes inn.
Deretter sprer man blandingen utover en langpanne, og settes midt i ovnen på 140 grader. Dette skal stå i 40-50 minutter, følg godt med! (Rør i blandingen etter 25 min)

Dette gir deg masse digg hjemmelaget granola, som jeg bruker til de fleste frokoster!

Skal vi se på lunsj-fronten? Her har jeg en homemade salat å vise dere! Inspirert av The Juicery.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er en enkel (ikke såå enkel da) salat, med hjemmelaget dressing i tillegg!
Denne består av: raspede gulrøtter, tranebær, quinoa, ruccula og grønne linser. Mamma addet bacon (se bilde 1) men jeg står over kjøttet, hehe. Det er egentlig ikke værre enn å blande alle overnevnte ingredienser, og blande sammen en digg dressing.
I dressingen brukte vi rapsolje, tahini, glutenfri soya, salt og pepper. Det er også fult mulig å tilsette litt hvitløkspress for en ekstra digg smak.

For å enklest mulig få tak i en (liknende, ikke tilsvarende) salat, anbefaler jeg også å stikke innom Juicery da.

Men middag er ikke bare bare for sånne som meg som kun spiser «kjøtt» fra havet. Jeg er stor-fan av både fisk, reker, krabber og blåskjell – så dette er noe jeg ikke har klart å kutte. Derfor er laks en helt perfekt middag, og ikke minst med masse grønnsaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hjemmelaget ratatouille er, etter min mening – undervurdert tilbehør til middagsmaten. Her er det bare masse masse DIGGE grønnsaker, godt stekt sammen og/eller bakt i ovnen i en ildfast form til konsistensen er perfekt.

I denne ratatouillen finner du:
Rød paprika, squash, skogsopp (kantarell), løk, gulrot, sukkererter og rester fra gårsdagens salat: linser og quinoa.

Trikset her er å steke ting i rett rekkefølge, slik at du ikke mister tyggemotstand i enkelte grønnsaker. For eksempel: først stekes gulrøtter og løk – da dette tar lengst tid. Deretter squash, paprika, sopp og til sist sukkererter – da disse kun trenger å freses raskt. Så er det alltid godt med litt salt og pepper på da.

Laksen er kun stekt i olje, salt og pepper, og jeg har litt naturell tyrkisk yoghurt ved siden av for smakens skyld.

Bon´appetit!

Håper du fikk noen mat-ideer.

Ha en strålende uke!

Xx